Jag hittade mina drömmars hörnskåp till köket på en nätauktion, och fick kriga för att få det – trots uppenbara åldersskavanker. Och att det syns att skåpet är gammalt är jag mer än okej med, livets patina är ju bland det finaste som finns! Och jag ville ju dessutom ha något som gav mitt nya kök lite historia och själ. Plus – kolla hur vackert!

Dock hade dörren till skåpet slagit sig så pass att det inte gick att låsa skåpet. Så i ett helt år har jag funderat på hur jag kan lösa detta dilemma. Och så för ett par veckor sedan fick jag lösningen serverad! För då hörde Stockholms Hantverksförening av sig och frågade om jag kanske hade någon illa tilltygad möbel som någon av alla skickliga hantverkare kunde få sätta tänderna i? Och jo, det hade jag ju!

Så jag lastade skåpet i bilen, och åkte till Möbelverkstan! Och nu kommer ett av mina längsta blogginlägg någonsin, eftersom jag vill berätta allt som utspelade sig här.

Här mötte Ella och Hanna mig, för att visa mig sina yrkesknep – och rädda mitt skåp!

Hantverksskicklighet som den som Hanna, Ella och massor av andra har är något vi verkligen behöver i framtiden. Ska vi leva inom gränserna för en planet kan vi inte fortsätta med den slit-och-släng-mentalitet som präglat de senaste decennierna. Vi behöver ta hand om, vårda och reparera det vi har så att allt omkring oss får ett så långt liv som möjligt. Och då måste vi se till att dessa yrken överlever!

Läs hela blogginlägget här >

Maria Soxbo

Maria Soxbo är journalist, designälskare och tvillingmamma, och brinner för hållbarhet och hantverk.

Hon driver bloggen Husligheter, vilken har nominerats till en rad bloggutmärkelser – senast till Årets inredningsblogg 2018 av Elle Decoration Swedish Design Awards. 2017 vann hon även tillsammans med Helena Lyth och Monica Karlstein Stora influencerpriset i kategorin Årets innovatör för deras bloggnätverk Nordinary Influencers. Bloggen har också omnämnts i ett 20-tal tidningar – bland annat Sköna Hem, ELLE Decoration, Expressen Leva & Bo, Allt i Hemmet, Hus & Hem och Residence.

Sedan 2018 driver hon även det ideella nätverket Klimatklubben tillsammans med Emma Sundh och Johanna Nilsson.

husligheter.se